romana - english

ULEI DIN GERMENI DE PORUMB

Uleiul de germeni de porumb se obține prin presarea germenilor de porumb obtinuți în procesul de degerminare în morile de porumb.

Prin compoziția sa in acizi grași nesaturați, uleiul din germeni de porumb e un ulei dietetic, asimilat de organism în proporție de 99%, fiind de 2 ori mai bogat în vitaminele A,D și E decât alte uleiuri.

Uleiul de porumb conține vitaminele din grupa A, B, C, D, E, caroten, fosfatide, microelemente (fier, mangan, cupru, crom). Vitamina E contribuie la fortificarea sistemului imunitar și muscular al omului. Ea mai e numită și “vitamina tinereții”, fiind un antioxidant, care încetinește procesul de îmbătrânire în organism. Acizii grași nesaturați, ce se regăsesc în uleiul de porumb, măresc rezistența organismului la bolile infecțioase și favorizează eliminarea din organism a excesului de colesterină. Pentru aceste proprietăți uleiul de porumb e considerat un produs necesar în alimentație.
Grație calităților remarcabile dietetice, uleiul de porumb constituie temelia multor diete și remedii tradiționale. Ideal pentru pregătirea salatelor din crudități, patiseriilor, diverselor conserve, prăjirea și înăbușirea preparatelor din carne, pește și legume, deoarece nu formează substanțe cancerigene, nu face spumă și are un gust neutru.