romana - english

PROFIL COMPANIE

SC BIO FUEL ENERGY SRL este parte a Grupului de firme InterAgro.

 

   Societatea Comercială InterAgro SA este o companie privată cu capital mixt româno - britanic, înființată în anul 1994, ce are ca principale domenii de activitate cultura cerealelor și a plantelor tehnice, comerțul exterior - îndeosebi exportul de îngrășăminte chimice pentru agricultură și industria alimentară. InterAgro a reușit să se impună într-un mediu concurențial dominat de profunde transformări în toate domeniile de activitate, prin acțiuni ce răspund în întregime cerințelor pieței, conferind Grupului forță și siguranță în dezvoltarea pe termen lung.

 

   Societatea Comercială BIO FUEL ENERGY SRL a fost înființată în anul 2007 și a fost inaugurată pe 06.11.2009, fiind cea mai mare rafinărie de bioetanol din sud-estul Europei și unul din importanții producători din Europa de biocombustibili ecologici de tipul bioetanolului.

   BIO FUEL ENERGY poate asigura o logistică perfectă, transportul rutier, feroviar, cât și naval fiind factori cheie ai acestui proces. Având în dotare instalații performante de încărcare/descărcare a cisternelor auto, CF, dar și a navelor fluviale, societatea beneficiează de legături directe cu Europa prin intermediul fluviului Dunărea, dar și cu celelalte continente prin portul Constanța. Astfel partenerii noștri de afaceri atât din țară cât și de peste hotare se vor bucura de soluția optimă a transportului.

   Instalația din dotare are capacitate de producție de 80.000 tone bioetanol/an. Bioetanolul este fabricat din materii prime amidonoase cum sunt cerealele, în special porumbul. Alte produse care se obțin din procesul de productie sunt: DDGS (furaj pentru animale), etanol tehnic, ulei din germeni de porumb, ulei de fuzel și CO2 lichid. Astfel pierderile sunt reduse la minim și totodată sunt reduse emisiile de GES.